fabrica de pavaje

PAVEROM CONSTRUCT Magureni - Prahova
Tel./Fax:0244 384 858
Mobil: 0722 11 00 55

montaj borduri

montaj-pavaje

pregatitul terasamentului , presupune realizarea unui suport pentru pavaj , suficient de portant , rezistent la solicitarile de trafic , fara sa apara denivelari o data cu trecerea timpului , in asa fel incat sa se asigure o drenare suficienta .

in chenarul existent dupa montarea bordurilor , pregatitul terasamentului se face in functie de solicitarile de trafic. pentru trafic usor , pietonal sau mediu auto , este suficienta indepartarea stratului de pamant vegetal sau pe o adancime cuprinsa intre 15 si 20 de centimetri si inlocuirea acestuia cu balast de statie , pentru terasamente , tinandu-se cont de cota de inaltime finala.

balastul se compacteaza in straturi subtiri cu utilaje mecanice , cilindru compactor , mai compactor sau placa vibranta pana cand se obtine un strat suport suficient de compactat.

proba de compactare se poate face cu instrumente de laborator .

in cazul traficului greu , este necesara escavarea si completarea cu balast pe o adancime mai mare , turnarea unei platforme betonate armate , peste care se poate monta pavajul cu destinatie de trafic greu.

in cazul platformelor betonate , deja existente , nu este nevoie sa se intervina sub nicio forma . pavajul se poate monta pe nisip direct peste acestea.

dupa finalizarea operatiunii , se poate trece la montajul pavajului.