fabrica de pavaje

PAVEROM CONSTRUCT Magureni - Prahova
Tel./Fax:0244 384 858
Mobil: 0722 11 00 55

echipamente si materiale pentru montaj

proba de compactare se poate face cu instrumente de laborator .

montaj-pavaje

in cazul traficului greu , este necesara escavarea si completarea cu balast pe o adancime mai mare , turnarea unei platforme betonate armate , peste care se poate monta pavajul cu destinatie de trafic greu.

in cazul platformelor betonate , deja existente , nu este nevoie sa se intervina sub nicio forma . pavajul se poate monta pe nisip direct peste acestea.

dupa finalizarea operatiunii , se poate trece la montajul pavajului.

montajul pavajului se face prin indesare manuala cu ciocanul de cauciuc a fiecarei piese de pavaj in parte , dupa modelul dorit , pe un substrat de nisip de grosime cuprinsa intre 3 si 5 cm.

montaj-pavaje

montajul se poate face deasemenea si prin asezarea pavelelor pe substrat de nisip nivelat iar dupa finalizarea montajului indesarea se poate face cu placa vibranta.

montaj-pavaje

in cazul placarilor , pavajul se poate monta pe sapa de beton semiumeda sau cu adezivi de exterior. se incepe montajul pavajului intotdeauna de unde exista un unghi drept.

se monteaza piesele individual si concomitent cu inaintarea montajului , se fac si completarile cu taieturile de margine. acest lucru este necesar pentru evitarea dislocarilor pavelelor in timpul montajului in cazul ploilor torentiale , cat sa pentru ca suprafata ce se paveaza sa poate fi utilizata si in timpul montajului.

taiturile de margine se pot realiza prin trasarea unei pavele la dimensiunea dorita si taierea acesteia cu disc diamantat. discul diamantat se poate prinde pe polizor unghiular , pe masina de taiat cu motor termic sau pe masa de taiat .

montaj-pavaje

taierea pieselor se poate face cu apa sau uscat , in functie de specificatiile producatorului discului diamantat. taierea cu disc diamantat asigura un finisaj superior.

montaj-pavaje

deasemenea , taieturile se pot realiza si cu ghilotina insa , aceasta nu asigura o foarte mare acuratete la taiere.

montaj-pavaje

in cazul indesarii pavelelor cu placa vibranta , aceasta trebuie prevazuta cu placa de polipropilena sau cu membrana de cauciuc pentru evitarea stirbirii pavelelor in momentul compactarii.

dupa finalizarea operatiunii de montaj , se poate trece la urmatoarea etapa , umplerea rosturilor. pavelele , in timpul montajului , formeaza intre piese , rosturi cuprinse intre 2 si 3 mm. , atat pentru eficientizarea scurgerii acumularilor excesive de apa cat si pentru aerisirea solului. aceste rosturi trebuiesc umplute cu nisip fin sort 0-3 mm. , cernut si uscat .

umplerea se face prin maturare sau vibrare cu placa , urmand ca dupa trecerea unei perioade de timp sa se colmateze.

asa cum bine se stie , sarea deterioreaza betonul.

impregnarea suprafetei pavate , se face in situtia in care respectiva suprafata trebuie sa reziste conditiilor de trafic intens , sa reziste la actiune sarurilor pentru dezghet sau la actiunea factorilor agresivi ( mecanici , chimici , de mediu) operatiunea se face cu un impregnant fara solventi pentru beton, prin spreiere sau prin aplicare cu pensula , nediluat , dupa finalizarea montajului .

acest impregnant imbunatateste rezistenta la sare de degivrare , la intemperii si reduce semnificativ absorbtia de apa.

montaj-pavaje
APA ESTE ABSORBITA DE BETONUL NEIMPREGNAT, APA NU ESTE ABSORBITA DE BETONUL IMPREGNAT!

Deasemenea , utilizarea impregnantului invioreaza culorile si confera un aspect lucios tuturor suprafetelor.

Suprafetele pavate au avantajul ca sunt antiderapante , se intretin usor , permit aerisirea solului si absorbtia apelor acumulate , se pot desfiinta si refolosii la alte pavari.

Spre deosebire de alte tipuri de amenajari , cu piatra cioplita , cu beton amprentat , cu gresie , nu sunt costuri mai mari si avantajele sunt mai numeroase.

Nu luam in calcul doar factorul estetic ci si cel practic.

Este antiderapant spre deosebire de placarile cu gresie de exterior , ale caror costuri sunt si mai mari.

In cazul interventiilor subterane sau a desfiintarii pavajului , acesta se poate recupera intreg si se poate refolosi.

In cazul fisurilor se poate inlocui doar piesa sparta si nu intreaga suprafata precum in cazul betonului amprentat.

Necesita intretinere minima spre deosebire de placarile cu piatra ale caror rosturi trebuiesc reparate dupa trecerea unei ierni , si nici nu este nevoie de acoperiri succesive cu straturi de lac.

Pavajul reprezinta solutia ideala pentru orice amenajare